HOME | DPMM | PEKELILING DPMM | SEJARAH DPMM | GALERI DPMM | BAIT MUSLIM | FORUM DPMM | PMRAM | HEWI PMRAM
Demi Masa
Antologi 10 yg Ku Gelar Cinta
Waktu Solat

Pesanan


Bil Pengunjung

Design
2009/03/23



hasil design: islamunited
posted by Admin @ 8:37:00 PTG  
8 Nak Komen? jgn malu2..:
  • At 24 Mac 2009 10:27 PTG, Blogger haidar said…

    design yg mantap..pemilihan warna yg sesuai..font juga kena dgn watak kartun budak sekolah yg di ketengahkan..corak pada logo juga sgt menyerlah..juga efek2 pada kotak sgt menaikkan mutu design..saya bagi 8/10..kurang pada mesej..


    ada gaya pengkritik tak ni?..

     
  • At 25 Mac 2009 1:14 PG, Blogger mohd noor fathi b montalib said…

    insyaAllah haidar ade gaya pengkritik..hih.. ni ar usth..salam..cume nk kongsi sikit.. klu dapat.. emboss pada logo pmram tu.. kite kurgkan sedikit.. n then ana pun nk bg markah mcm ust haidar.ana nk bg 9/10...ok x?? klu hasil ust haidar.. ana nk bg 9/10 juga.. k selamat mencube.. aie_artistic5@yahoo.com.my

     
  • At 25 Mac 2009 6:27 PG, Anonymous Awanama said…

    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

     
  • At 25 Mac 2009 6:29 PG, Anonymous Awanama said…

    Ust Haidar mcm xsampai hati nak kritik je ni.


    ooo, ust Fathi tahu ye ana guna emboss kat logo? mmg ciri2 sifoo ni.

    Terima kasih krn mengkritik ana.

     
  • At 25 Mac 2009 10:18 PG, Blogger haidar said…

    mana nak dapat logo pmram dan tulisan arab tu ye..yg ana punya tu ana print screen kat web pastu potong pakai paint..(laptop kawan lagi sorang x de adobe masa nak siapkan design)..

    lagi satu..emboss tu teknik ape?

     
  • At 25 Mac 2009 10:57 PG, Blogger Admin said…

    ooo...nak ke? nnti ana sent kat email.

    emboss tu sejenis teknik...(ana xth nak expalain mcm mn) boleh try sndiri. cari di layer-->>klik kanan-->> blending options-->>bevel and emboss.

    ana ada adobe cs 3. ni linknya. http://www.mediafire.com/download.php?j52fuy2lh5e
    cs3 ni ringan sikit. penggunaan sama mcm cs2. cuma, ada beza sikit klu nak buat animation. lagi sng. download, extract, install dah boleh guna terus. kredit to ust Fahmi. shukran alaik. (dia yg bg)

     
  • At 30 Mac 2009 4:03 PTG, Blogger MyFahmi said…

    salam...

    sekadar meninggalkan sedikit komentar..

    beberapa penambah baikan perlu dilakukan..

    antaranya...

    -logo..tidak perlu xtra emboss coz dh mhilangkn keaslian pada logo tersebut.. andainya kita mbuat make over kpd mana2 logo company n company tu dpt thu, blh kena saman tau..

    -tulisan.. umum perlu diketahui, sekiranya utk terbitan rasmi, tulisan perlu sesuai dgnnya. dan jg kalu utk sekadar santai, tulisan perlulah santai.. so, tulisan yg jelas dan sampai maknanya kpd yg melihat that the most important.
    lbih elok kiranya mgunakan gradient yang sesuai 'angle'nya pada tulisan supaya xnmpak serabut.

    -bdk skolah..mybe ada mksud yg ingin disampaikan oleh designer..

    apapon.. gud job.. keep it up.. idea menarik, perlu diperkemaskan menerusi susunan dan pemilihan item yg sesuai.

    wallahu'alam...

     
  • At 2 April 2009 11:23 PG, Anonymous Awanama said…

    salam..

    shukran ust Fahmi. segannya..sifoo tgk design.

    bnyak lg perlu dipelajari. ana design xde rules pun hihi..

    shukran. InsyaAllah, akan dpertingkatkan lg.

     
Catat Komen
<< Home
 
AKAR


AKAR
Akademi ini merupakan salah sebuah unit khas di bawah Unit Penerangan & Penerbitan (UPP),
Dewan Perwakilan Mahasiswa/wi Mansurah.
Ditubuhkan untuk memberi pendedahan
dalam bidang penulisan kreatif dan non-kreatif,
lukisan karikatur, kewartawanan dan aplikasi multimedia
sebagai wadah dakwah Islamiah.
Keahlian terbuka kepada semua ahli DPMM yang berminat.
Sertai kami hari ini !


Previous Post
Archives
Free Palestin
Links










Download
© 2005 Akademi Karyawan Mansurah Template by Isnaini Dot Com